KYB’de ‘Liste Başkanı’ Kubad Talabani olacak

29-07-2018
Rûdaw
Etiketler Kubad Talabani KYB Kürdistan Parlamento Seçim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde Kubad Talabani’nin liste başkanı olacağını açıkladı.

 

Kürdistan Parlamentosu seçimleri aday başvuruları için bugün son gün. Partiler bugün aday listelerini  Kürdistan Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu’na sunacak.

 

KYB, Değişim Hareketi (Goran), Demokrasi ve Adalet İçin Koalisyon ve İslami Birlik (Yekgırtu) şimdiye kadar aday listelerini komisyona sunmuş değil.

 

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre bu partiler liste başkanlarının belirlenmesi konusunda uzlaşma sağlanamamış olmasından dolayı listelerini son güne bıraktı.

 

KYB’de liste hazırlama aşamasında Politbüro üyesi Hakim Kadir’in liste başkanı olacağı duyurulmuştu. Daha sonra eski parlamento başkanı Erselen Bayiz ismi liste başkanlığı için açıklandı. Ancak Bayiz’in çekilmesi ile birlikte Kubad Talabani liste başkanı olarak belirlendi.

 

Edinilen bilgilere göre Goran, şuan milletvekili olan Ali Hemesalih’i liste başkanı olarak belirleyecek.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu üyesi Cotyar Adil, parlamentoda grubu bulunan partilerden şimdiye kadar Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve İslami Toplum Partisi’nin (Komel) listelerini sunduğunu söyledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli