Bakanlar Kurulu Sekreteri Rahim: Haber kaynağım Rûdaw’dır

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu Sekreteri Armanc Rahim, on birinci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Rûdaw’ı tebrik ederek, “Benim haber kaynağım Rûdaw’dır” dedi.

Bakanlar Kurulu Sekreteri Amanc Rahim, Rûdaw Medya Grubu’nun yayın hayatına başlamasının on birinci yılı nedeniyle bir kutlama mesajı göndererek Rûdaw yönetimi ve tüm çalışanlarını tebrik etti.

Rahim, “Temiz bilgi kaynaklarına dayanarak, mesleki gazetecilik etiği ilkelerine uygun, hatasız ve yalnızca beğeni ve yorumları hedeflemeden olaylara ilişkin doğru bilgiyi aktarma konusunda yerine getirdiğini basın görevinize devam edeceğinizi umuyorum. Rûdaw'ın bu alandaki ilerlemesinin en iyi kanıtı, dünyaca ünlü birçok medya kuruluşuyla cesurca rekabet etmesi ve son 11 yılda birçok uluslararası ödül kazanmış olmasıdır” ifadelerini kullandı.

Dijital medya çağında, doğru bilginin aktarılması ile ifade özgürlüğüne daha fazla ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Rahim, bunun da gerçekçi ve basın ilkelerine bağlı gazeteciliğin görevlerini daha da zorlaştırdığını belirtti.

Armanc Rahim, “Sosyal medyada takip ettiğim ve izlediğim kanallardan biri de Rûdaw’dır. Yani benim haber kaynağımdır. Aynı zamanda Rûdaw’da katıldığım programlarda edindiğim deneyim bana kanalın spikerlerinin profesyonel olduğunu gösterdi. Vatandaşların sorularını ustalıkla ve dürüstçe bizlere aktardılar, mesajımızı hiçbir çarpıtma, yanıltma olmadan sundular” dedi.