1 TEMMUZ – Kobani- D.Bakır- Brüksel hattı…

Suruç / Kobani (Rûdaw) – Rojava'nın (Suriye Kürdistanı) Kobani kentinin yeniden inşası için Belçika'nın başkenti Brüksel'de uluslararası bir konferans yapılacak.

 

26 Ocak'ta Kürt güçleri tarafından IŞİD’in işgalinden kurtarılan Kobani kentinin yeniden inşası için çalışmalar sürerken, uluslararası bir konferans serisi düzenlenecek.

 

Rûdaw'a konuşan Kobani Kantonu Başbakan Yardımcısı ve Kobani Yeniden İnşa Koordinasyonu üyesi Halid Berkel, Koban'nin büyük bir bölümünün harabeye döndüğünü hatırlatarak, kentin yeniden inşası için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

 

Kobani'nin yeniden inşası için 2-3 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılan konferans sonrası 15 kişilik bir inşa koordinasyonun kurulduğunu ve bu koordinasyonda Afrin, Kamışlo, Kobani ve diğer kentlerden katılan delegelerden oluştuğunu aktaran Berkel, şöyle konuştu:

 

"Bu komisyon kentin inşası için hummalı bir şekilde çalışıyor birçok kurum ve yerle temaslarını sürdürüyor. Kobani'nin yeniden inşası için 1 Temmuz'da Belçika'nın Brüksel kentinde bir uluslararası konferans düzenleyeceğiz. Uluslararası konferans kararı 2-3 Mayıs'ta Diyarbakır'da Kobani'nin yeniden inşası için yapılan konferansta karara bağlanmıştı.”

 

Konferansla ilgili bir komisyon kurulduğunu ileten Halid Berkel, “ Konferansa birçok ülkeden yetkilileri ve işadamlarına davet edeceğiz. Medya mensuplarını da çağıracağız. Bu konferansın Kobani'nin inşasına büyük bir katkı yapacağına inanıyoruz" dedi.

  

Kobani'nin yeniden inşası konferansı serisi, 2-3 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır'da dört parça Kürdistan ve Avrupa'dan 350 delegenin katılımıyla başlamıştı.