İntihar eden 11 yaşındaki çoban ardından sır dolu bir öykü bıraktı

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’ün kuzeyindeki Omermendi köyünde, Muhammed Sabah (11) adlı çocuğun ölü bedeni evlerinin tavanına asılı halde bulundu. Ailesi Sabah’ın intihar ettiğini iddia etti, ancak köy halkı intihar dahi olsa ailenin bunda payı olduğunu ileri sürdü. 

Irak’ın Salahaddin kentinden Omermendi köyüne göç eden Arap bir ailenin çocuğu olan 11 yaşındaki Muhammed Sabah, köyde 3 yıldır çobanlık yapıyordu.

Babası Salahaddin vilayetinde polis olan Muhammed, köyde üvey annesi ve iki üvey kardeşi ile birlikte yaşıyordu.

Geçtiğimiz gün Muhammed’in cansız bedeni evlerinde tavana asılı olarak bulundu. Ailesi, güvenlik güçlerine Muhammed’in intihar ettiği yönünde ifade verdi.  

Muhammed’in en yakın arkadaşı ve onun gibi çoban olan 11 yaşındaki kız çocuğu Kale, “Çok iyi bir çocuktu. Biz ona Hemudi derdik. Annem onun kendisini astığını söyledi, cenazesini görmeme müsaade etmedi” dedi.  

Köy sakinleri, babası Sabah’ın çoğunlukta evde olmadığını ve birçok defa Muhammed’in üvey annesi tarafından darbedildiğine şahit olduklarını belirtti.

Köyde yaşayan Nadir Osman, “Babası annesini boşamıştı, o da üvey annesi ve üvey kardeşleri ile kalıyordu. Babası evde değilken intihar ettiği söyleniyor” dedi.

Polis, konuya ilişkin soruşturmada köy halkının da ifadelerine başvurdu. Küçük Muhammed’in ölümünden önce sürüsünden iki baş koyun kaybettiği, bu nedenle üvey annesi tarafından dövülerek psikolojik baskıya maruz kaldığı öğrenildi.

Olayın ardından gözaltına alınan üvey anne de Muhammed’e aşırı baskı yaptığını ve intiharın bu nedenle gerçekleşmiş olabileceğini kabul etti.