VİDEO - Kerkük'te silahlı saldırı: 1 polis memuru hayatını kaybetti

28-12-2023
Kerkük'te silahlı saldırı: 1 polis memuru hayatını kaybetti, 3 yaralı
Kerkük'te silahlı saldırı: 1 polis memuru hayatını kaybetti, 3 yaralı
Etiketler Kerkük Silahlı Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) -  Kerkük’te bir polis memuru pazar yerinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Biri kadın 3 sivil ise yaralandı.

Olay saat 11.16’da Kerkük’ün en işlek alış veriş merkezi olan Lenge Pazarında meydana geldi.

Rûdaw'a ulaşan güvenlik kamerası görüntülerinde, arkadan polis memuruna yaklaşan bir kişinin montunun içinden çıkardığı tabancayla polis memuruna ensesinden ateş açtığı, daha sonra çevredeki sivillere kurşun yağdırarak olay yerinden kaçtığı görülüyor.

Edindiği bilgilere göre, saldırıda polis memuru hayatını kaybetti, biri kadın 3 sivil de yaralandı.

Bölgedeki güvenlik kameralarında, saldırganların iki kişi olduğu ve maske taktıkları görüldü.  

Olay yerine gelen Kerkük Polis Müdürü Kawe Xerib  gazetecilere yaptığı açıklamada "Görev başında olan ve pazara ihtiyaçlarını karşılamak için gelen 2 polise arkadan yaklaşan bir kişi ateş açıyor ve polislerden biri hayatını kaybediyor. Henüz saldırının nedenini bilmiyoruz. Olay hakkında incelemelerimiz sürüyor. Bu kentte suç işleyen hiç kimse kanunlardan kaçamaz. Suçluları yakalama çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Polis Müdürü Xerib, yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kerkük Polisi: Saldırı bir terör eylemi

Rûdaw’a konuşan Kerkük Polis Müdürlüğü Sözcüsü Amir Nuri Şivani, “Saldırı bir terör eylemi. Görüntülerden de anlaşıldığı gibi, herhangi bir tartışma veya münasebet olmadan saldırgan gelip doğrudan ateş edip kaçıyor” dedi.

Olay hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini kaydeden Şivani, saldırganın bir an önce bulunması için tüm ekiplerin seferber olduğunu söyledi.  

Yaralan polis memuru ile kadının da sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Polis sözcüsü, “Kadın Kerküklü değil, kente misafir gelen biri” dedi.

 

Rûdaw muhabiri Herdi Muhammed'e konuşan görgü tanıklarından biri “Saldırgan silahını doğrultarak doğrudan polisin başına ateş açtı. Bir polis yere düştü, ateş açmayı sürdürdü. Biri kadın diğeri erkek 2 kişi yaralandı. 2 kişilerdi. Bir diğerine acele et dediğini duydum” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli