Başbakan Barzani, BM Irak Özel Temsilcisi ile görüştü

28-12-2018
Rûdaw
Etiketler Irak BM
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Başbakan Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Jeanine Hennis-Plasschaert, yeni görevine atanmasından dolayı Erbil’i ziyaret etti.

 

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, Neçirvan Barzani, Jeanine Hennis-Plasschaert ve beraberindeki heyeti başkent Erbil’de kabul etti.

 

Neçirvan Barzani, aynı zamanda eski Hollanda Savunma Bakanı da olan Jeanine Hennis-Plasschaert’i yeni görevine başlamasından dolayı tebrik ederek, görevini yapma konusunda hükümetinin kendine düşen görevi yerine getireceğini kaydetti.

 

Görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki mevcut siyasi durum ve yeni kurulacak kabine masaya yatırıldı.

 

Başbakan Barzani, Kürdistan’ın her zaman karşılıklı anlayış ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yana olduğuna işaret etti.

 

Jeanine Hennis-Plasschaert ise, Irak ve Kürdistan arasında yaşanana sorunların barışçıl ve diyalog yoluyla çözülmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, iki taarf arasında özellikle 140. Maddeyi kapsayan bölgeelrde işbilirliği yapmanın önemine değindi.

 

Görüşmenin bir bölümünde de bölgede yaşanan son gelişmeler ve BM ile Kürdistan Bölgesi arasındaki işbirliğine değinildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli