Başkan Neçirvan Barzani’den şehit olan 5 Peşmerge için başsağlığı mesajı

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye’de şehit olan Peşmergeler için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Daha fazla işbirliği çağrısında bulunan Başkan Neçirvan Barzani mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam Kuleco’da şehit düşen kahraman Peşmergelerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah’tan şehitlerimize rahmet, yaralı Peşmergelerimize de acil şifalar diliyorum.

Terör örgütü IŞİD’in artan saldırıları ve örgüt faaliyetlerinin yayılması  bölgede ciddi tehdit ve tehlike oluşturmaktadır. Bu nedenle Peşmerge ve Irak ordusu arasında, Uluslararası Koalisyon Güçlerinin desteğiyle daha fazla işbirliği ve koordinasyon acil bir ihtiyaçtır.”

IŞİD saldırıları devam ediyor

IŞİD Haziran 2014'te Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul ile Salahaddin ve Anbar'ın tamamını, Diyala ve Kerkük kentlerinin de bir kısmını ele geçirmiş, sözkonusu bölgeler yıllar içinde Irak ordusu, Peşmerge ve Uluslararası Koalisyon`un desteği ile örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar Abadi, 9 Aralık 2017'de, IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Anbar'ın kırsal bölgelerindeki saldırıları devam ediyor.

Ne olmuştu?

IŞİD mensupları dün gece, Süleymaniye’nin Germiyan Özel İdaresi Kifri ilçesine bağlı Kuleco kasabasında Peşmerge 5’inci Piyade Tugayı mevzilerine saldırdı.

Peşmergenin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada 4 Peşmerge yaralandı.

Yola döşenen el yapımı patlayıcı ise çatışma esnasında bölgeye takviye giden Peşmerge aracının geçişisi sırasında infilak etti. Araçta bulunan 5 Peşmerge şehit olmuştu.