KNK Eşbaşkanı: PKK’siz olmaz

28-11-2015
Rûdaw
Rebwar Reşid
Rebwar Reşid
Etiketler Kürdistan Türkiye Kürt Sorunu Çözüm Süreci KNK PKK KYB KDP Rebwar Reşid
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eşbaşkanı Rebwar Reşid, PKK’ye karşı Avrupa ve Amerika’nın politikasını eleştirerek, “PKK’siz Kürt sorunu çözülmez” iddiasında bulundu.

 

Rûdaw’ın canlı yayınına katılan Rebwar Reşid, Türkiye’nin “Kürt Sorunu” politikasını eleştirdi.

 

Rebwar Reşid, “Zamanında devrik diktatör Saddam Hüseyin de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ni (KYB) ‘Amerika’nın kirli elleri’ olmakla suçluyor, böyle laflar sarfediyordu” dedi.

 

Rebwar Reşid, Saddam Hüseyin’in kendisini destekleyen bazı Kürtler’i ekranlara çıkarak, “Bizim sizlerle (Kürt halkı) hiçbir sorunumuz yok” mesajı verdiği iddiasında bulundu.

 

Avrupa’nın Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) karşı büyük yanlışlar yaptığını söyleyen KNK Eşbaşkanı, “Kürdistan’ın kuzeyinde (Türkiye Kürdistanı) Kürt sorunu PKK’siz çözülemez” diye konuştu.

 

Avrupa ve Amerika’nın PKK’ye karşı tavrına ilişkin olarak da Rebwar Reşid şöyle dedi:

 

“Avrupa ülkeleri Türk devletinin dediklerine kulak vererek büyük bir yanlış yaptı. Türk devletine büyük fırsat sundular. Avrupa ve Amerika’nın bu yanlışı telafi etmeleri için zamanları var. Sözkonusu ülkeler yaptıkları yanlışın farkındalar. Etik, vicdani ve politik olarak şimdi pişmanlar.”

 

Kürdistan Uluslar Kongresi (KNK) 27 Eylül 2015’te yeni yürtmek konseyini seçmiş, eşbaşkanlığa da Nilüfer Koç ile Rebwar Reşid’i getirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli