Maraş’ta eski Ermeni ve Yahudi mahallesinde define kazısı

Haber Merkezi - Maraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi İsa Divanlı Mahallesinde eski Ermeni yerleşkesi ve Yahudi Mahallesi olduğu belirtilen alanda define bulma amacıyla yasal kazı başlatıldı.

Dulkadiroğlu ilçesinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mal Müdürlüğü ve polis ekiplerinden oluşan komisyon gözetiminde, başlatılan kazı çalışması iş makineleriyle yapılıyor.

Kazı çalışmalarında öncülük eden Arkeolog Hatice Kılıçaslan, resmi izinle yaptıkları kazı çalışmalarının 3 gün boyunca devam edeceğini ifade etti.

Kılıçaslan, “Burası Ermeni yerleşkesi ve Yahudi Mahallesi. Buranın geçmişte bir konak olduğunu, konağın bahçesinde de bir oda, oda içerisinde de bir definenin var olduğunu düşünerek böyle bir kazı çalışması başlattık” dedi

Kazının 3 gün süreceğini belirten Kılıçaslan, “Sabahleyin görüntülerimizi aldık. Ama tabii diğer cihazlarımızı kullanamadık. Tek bir cihazın yardımıyla şu anda hazine noktalarına doğru ilerleyeceğiz. Kazı alanımız çok dar olduğu için belki kazı alanımızı uzatmaya çalışabiliriz. Kazı ile ilgili gerekli tüm izinlerimizi aldık. Burada odalar olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Kaynak: Arkeolojik Haber