Sünni Arap aşiretleri: Kürdistan’ın cezalandırılmasını reddediyoruz

Erbil (Rûdaw) - Sünni Arap aşiretlerinin liderleri, Kürdistan’ın bağımsızlık referandumunu desteklediklerini ve Kürdistan Bölgesi’nin cezalandırılmasına karşı olduklarını açıkladı.

 

Sünni Arap aşiretlerinin liderleri bugün başkent Erbil’de düzenledikleri basın toplantısında, bağımsız Kürdistan devletini desteklediklerini ve Kürdistan Bölgesi’ne karşı her türlü cezalandırma girişimine karşı olduklarını belirtti.

 

Sünni Arap Aşiretleri Sözcüsü Nacıh Mizan, “Irak’ta Sünni Arapları Kürtler kurtardı. Kürdistan Bölgesi’ne karşı yapılan her türlü cezalandırma girşimini reddediyoruz” dedi.

 

Sünni Arapların Irak’ta tehditle karşı karşıya kaldıklarını belirten Nacıh Mizan, “Irak hükümeti, mezhepsel hareket ediyor. 4 yıldır Bağdat’a gitmemiz engelleniyor” diye konuştu.

 

Nacıh Mizan, şunları söyledi:

 

“Kürtler, yeni Irak’ta büyük bir rol üstledni. Kürdistan’a karşı yapılan tüm cezaları reddediyoruz. Bağımsız Kürdistan devletine katılıyoruz. Haklarımız bu devlet çatısı altından korunacaktır.”

 

Sünni temsilcilerin, kendilerini temsil etmediğini ifade eden Nacıh Mizan, “Sünni temsilciler, başkalarını temsil ediyor. Onlar, başkalarının isteği için geçiş olarak kullanılıyorlar. Bizim sorunlarımızı çözmek için orada bulunmuyorlar. Kürdistan’da referandumun yapılması meşrudur. Bizim yapılanlara karşı duruşumuz olacaktır. Referandum, Kürtlerin kaderini tayin etmek içindir ” ifadelerini kullandı.