İlkokul kitaplarında baskı hatası

28-09-2015
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi İlk okul Matematik kitabı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’de ilkokul 1. ve 3. sınıf öğrencileri için yanlışlıkla aynı kitap basıldı.

 

Rûdaw’a konuşan Erbil’deki bir ilkokul öğretmeni, birinci sınıf matematik uygulama kitaplarının farklı kapakla üçüncü sınıflar için de basılıp dağıtıldığını söyledi.

 

İsminin açıklanmasını istemeyen öğretmen, “Kitaplar öğrencilere dağıtıldıktan sonra yanlış ortaya çıktı” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı Müfredet Sorumlusu Aras Necmeddin, yanlışın kendilerinden kaynaklanmadığını, müfredatların kontrol edildiikten sonra gönderildiğini ifade etti.

 

Aras Necmeddin, “Sorun, kitapları basan matbaayla sözleşmeyi imzalayan bakanlığın ilgili biriminden kaynakalmıştır” dedi.

 

İlkokul üçüncü sınıf matematik uygulama kitabından 110 bin 76 adet hatalı baskı yapıldı. Hatanın toplam maliyeti ise 58 milyon dinar (yaklaşık 47 bin dolar) dolayında.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 2015 – 2016 eğitim-öğretim yılında 180 bin öğrenci birinci sınıfa başladı.

 

Rûdaw’a konuşan Eğitim Bakanı Pıştiwan Sadık, her yıl yaklaşık bin 140 farklı kitabın basıldığını belirterek, “Bu kadar başlık içinde sadece bir başlıkta yanlışlık olmuş” dedi.

 

Bakan Sadık, yanlışın matbadan kaynaklandığını bu yüzden o matbaanın bütün kitapları yeniden doğru şekilde basacağı sözünü verdiğini söyledi.

 

Eğitim Bakanı daha önce Kürdistan Bölgesi’nde kitap basımı için yıllık 45 milyon doların harcandığını, bu yıl ise bütçe olarak 10 milyon dolar ayrıldığını belirtti.





Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli