Dersim’de de “heykel”e izin yok!

28-09-2014
Rûdaw
Etiketler dersim heykel
A+ A-

Haber Merkezi – Dersim’de yaşamını yitiren PKK gerillası Zeynep Kınacı'nın heykeli, oluşturulan PKK mezarlığına dikilmek istendi, ancak güvenlik güçlerince heykele el konuldu, olayla ilgili 3 kişi de gözaltına alındı.

 

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri, çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'liler için Pülümür İlçesi'ne bağlı Alacık Köyü'nde mezarlık oluşturulduğunu belirledi.

 

Güvenlik güçleri aldıkları istihbarat bilgileri doğrultusunda 'Zilan' kod adlı kadın gerilla Zeynep Kınacı'nın heykelinin dikileceğini saptadı.

 

Özel ekibin gerçekleştirdiği operasyonda Zeynep Kınacı'nın heykeline el konuldu. Diyarbakır'dan gelip heykeli yapan kişiyle ona yardımcı olan 2 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde sorgularının sürdüğü belirtildi.

 

Zeynep Kınacı, Dersim kent merkezinde 30 Haziran 1996 tarihinde 8 askerin yaşamını yitirdiği 29 askerin yaralandığı 'canlı bomba' eylemini gerçekleştirdi. 

 

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Yolaçtı Köyü'ndeki mezarlığa dikilen PKK komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın heykeli de mahkeme kararı ile sökülmüştü.

 

Heykelin sökülmesi sırasında çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli