KERKÜK- Vali Rebwar Taha’dan siyasi partilere çağrı

Dün 11:02
Etiketler Kerkük Valisi Rebwar Taha Kerkük KDP KYB Araplar Türkmenler
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) - Kerkük Valiliği, İl Meclisi’nin göreve başlamasından üç hafta geçmesine rağmen oturumları boykot eden siyasi partilere çağrıda bulundu.

Kerkük Valisi Rebwar Taha, bugün (28 Ağustos) gerçekleştirdiği basın toplantısında, Kerkük Yerel Yönetimi’ni boykot eden tüm siyasi partilere çağrıda bulunarak toplantılara katılmalarını istedi.

Toplantılara katılmaları için İl Meclisi tarafından resmi olarak siyasi partilere bir yazı gönderildiğini belirten Rebwar Taha, “Kendilerine ayrılan idari görevleri almak için aday belirlemelerini istedik” dedi.

Siyasi partilere ayrılan idari görevlerin aday gösterilene kadar boş kalacağını ifade eden Taha, bu süre zarfında İl Meclisi ve valilik görevlerinin aksatılmadan yürütüleceğini açıkladı.

Kerkük Yerel yönetiminde hala beş vali yardımcısı, bir vali vekili ve yedi vali danışmanının görevleri boş kalmış durumda.

Rebwar Taha, Kerkük Yerel Yönetimde tüm ilgili taraflarla birlikte çalışmak istediklerini ve süreci boykot eden siyasi partilerin kendi adaylarını sunana kadar belirlenen görevlerin boş kalacağını ifade etti.

Kerkük İl Meclisi'ndeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Türkmen Cephesi ve Arap topluluğu fraksiyonları katılmadan, 10 Ağustos gecesi Bağdat'ta yapılan İl Meclisi toplantısında Vali ve İl Meclisi Başkanı seçilmişti.

Toplantıda KYB’nin İl Meclisi üyesi Rebwar Taha Kerkük Valisi olarak seçilirken, Arap fraksiyonundan Muhammed Hafız ise İl Meclisi Başkanlığına seçilmişti.

Kerkük İl Meclisi biri kota olmak üzere 16 sandalyeye sahip. Irak'ta 18 Aralık 2023 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kerkük İl Meclisinde Türkmenler 2, Araplar 6, Kürdistan Yurtseverler Birliği Partisi (KYB) 5, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) 2 ve Hristiyanlar da kotayla 1 sandalye kazanmıştı.

Yasalara göre Kerkük’te İl Meclis’nin ilk oturumu 5 Şubat 2024’ta yapılması gerekiyordu. Ancak tarafların anlaşmazlıkları nedeniyle ertelenmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw Grafik

İngiltere Büyükelçiliği’nden Rûdaw'a tebrik mesajı

İngiltere’nin Bağdat Büyükelçiliği, Rûdaw ve UNFPA Kadın Eğitim Programı’nın bu yıl Stevie ödüllerinde ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk - Yılın Programı’ kategorisinde tanınmasından dolayı Rûdaw Medya Grubu’nu tebrik etti.