Siyasi partiler seçimin ertelenmesini istiyor mu?

Erbil (Rûdaw) - Siyasi partiler resmi olarka 30 Eylül’de yapılması planlanan Kürdistan Parlamento Seçimleri’nin ertelenmesi talep etmese de bu konu gündemdeki yerini koruyor.

 

Rûdaw’a konuşan Değişm Hareketi (Goran) Ulusal Konseyi Üyesi Nızar Mahmud, seçimlerin ertelenmesini talep etmediklerini ifade ederek, “Seçmen kayıtlarının temizlenmesini istedik” dedi.

 

Nızar Mahmud, “Seçmen listeleri sahte seçmenlerden temizlenmeli. Eğer 12 Mayıs’tan yapılan genel seçimler gibi bir seçim olacaksa buna seçim denilmez” ifadelerini kullandı.

 

12 Mayıs’ta Irak ve Kürdistan Bölgesi’nden yapılan Irak Parlamento Seçimleri’nde beklediği oyu alamayan Demokrasi ve Adalet için Koalisyonu’nun gündeminde ise boykor var.

 

Demokrasi ve Adalet için Koalisyon Sözcüsü Rebwar Kerim ise, seçimin nasıl olacağıyla ilgili Kürdistan Bölgesi Yüksek Bağımsız Seçim Komisyonu’na bir dilekçe veriklerini belirterek, “Seçmen kayıt listesi ile seçimlerin nasıl yapılacağıyla ilgili komisyondan henüz ikna edici bir yanıt almadık” diye konuştu.

 

Rebwar Kerim, konuyu başkanlık düzeyde değerlendirdikten sonra seçimlere katılıp katılmama konusunda karar vereceklerini söyledi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanlık Konseyi Üyesi Ahmed Kani, Partisinin kesinlikle seçimin ertelenmesinden yana olmadığını altını çizerek, “Bu konuda ne şart koşarız ne de başkasının şartını kabul ederiz” dedi.