Kürdoloji mezunları: Ara formül bulunabilir

28-08-2014
Rûdaw
Etiketler kürtçe öğretmenleri van
A+ A-

Van (Rûdaw) – Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları yapılmayan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü mezunları adına açıklama yapan Besin İnci, atanmaları için ara formülün mümkün olduğunu söyledi.

 

 

YYÜ Kürdoloji Bölümü mezunları atanamamalarına dair Feqîyê Teyran Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Van’daki sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasında mezunlar atanmalarını isteyen pankartlar taşıdı.

 

 

Kürdoloji Bölümü mezunları adına açıklama yapan Besin İnci, “Kürtçe öğretmenlerin atanmaması sorununu anadil probleminden bağımsız düşünmüyoruz. Çünkü her gün Kürdistan’da Kürt çocukları, doğal asimilasyona uğruyor ve Kürtçenin sosyal alandaki varlığı daralıyor” dedi.

 

 

Atanmalarının mümkün olduğunu ifade eden İnci, şunları söyledi:

 

 

“Anadilde eğitim uygulamaya geçinceye dek ortaokulların 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına konulan seçmeli Kürtçe dersleri bir ara formül olarak görüyoruz. Bu anlamda okullara konulan Kürtçe dersini önemsiyoruz. Fakat bu dersleri vermesi için üniversitelerde yetiştirilen Kürtçe öğretmenlerinin hâlâ atanmaması, bu konuda samimi olunmadığına işaret ediyor.”

 

 

İnci, hükümetin taleplerine sessiz kalması durumunda açlık grevine başlayacaklarını da kaydetti.

 

 

YYÜ Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü bu yıl ilk mezunlarını verdi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli