Hol Kampı’nda tutulan IŞİD’li 82 aile Deyrezor'a gönderildi

28-07-2024
Rûdaw
Etiketler Hol Kampı IŞİD Tahliye Deyrezor DSG
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava’daki Hol Kampı’nda tutulan IŞİD’li 82 ailenin kamptan Deyrezor'a tahliye edildiği öğrenildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden (SOHR) yapılan açıklamaya göre, Hol Kampı’nda tutulan 82 aileden oluşan toplam 346 kişi Deyrezor gönderilmek üzere yola çıktı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Suriye Ulusal Birliği ve Suriye Aşiretleri ile yaptığı toplantının ardından aileler kamptan tahliye edilmeye başlandı.

Rojava’da IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlar sırasında on binlerce IŞİD mensubu ile aileleri esir alınmış ve ardından kamplara gönderilmişti.

Çoğu Suriye ve Iraklı olan IŞİD mensupları ile ailelerinden oluşan yaklaşık 45 bin 355 kişi DSG’nin kontrolündeki kamplarda tutuluyor. Kampta ayrıca 2 bin yabancı IŞİD mensubu ile aileleri de bulunuyor.

ABD liderliğindeki IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un verilerine göre kamplarda tutulan IŞİD bağlantılı kişilerin 21 bin 633’ü Suriyeli, 17 bin 22’si ise Iraklı.

DSG, Rojava'da tutuklu bulunan IŞİD mensupları konusunda küresel bir çözüm bulunması için Mart ayında çağrıda bulunmuştu.

DSG’den yapılan açıklamada, "Terörizm tarafından yok edilen altyapının onarılması için geniş çaplı uluslararası katılım çağrısında bulunuyoruz. IŞİD tutuklularının krizi küresel bir çözüm gerektiriyor" denildi.

IŞİD'in uyuyan hücrelerinin hala dünya ve bölge için tehdit oluşturduğu konusunda uyaran DSG, “IŞİD'in bölgemizden ve dünyadan tamamen yok edilmesi, ideolojik üreme alanının ortadan kaldırılmasını gerektiriyor. IŞİD hala yeni terörist unsurlar toplamaya çalışıyor, onları kendi saflarına katmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında da 69 aileden 254 kişi Hol Kampı’ndan Deyrezor'a gönderilmişti.

Demokratik Suriye Güçleri Deyrezor'daki aşiretlerle yaptığı toplantıda Hol Kampı’nda kalan ailelerin tahliyeleri konusunda görüş alışverişinde bulunmuştu. Görüşmeler sonrasında aileler kamptan tahliye edilmeye başlandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw

KYB: Kerkük valiliği için şu ana kadar adayımız belli değil

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kerkük’te yerel yönetimin oluşturulması için hiçbir siyasi partiyle anlaşma yapmadıklarını ve valilik için şu ana kadar aday göstermediklerini açıkladı.