Rojava’da İç Güvenlik Güçleri’nin aracına SİHA saldırısı!

Haber Merkezi – Rojava’nın Ayn İsa ilçesinde İç Güvenlik Güçleri’ni taşıyan aracın SİHA’lar tarafından hedef alındığı ve 4 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

 Rojava Özerk Yönetimi’ne bağlı Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nden yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait SİHA’ların Ayn İsa ilçesinde bir aracı hedef aldığı belirtildi.

Bombardımanda 4 İç Güvenlik Güçleri üyesinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası toplumun bölgelerimize dönük saldırılara sessiz kalmasından dolayı Türk devleti saldırılarına devam ediyor. SİHA’laar bu sabah Eyn Îsa’da görevleri başında olan güçlerimizi hedef aldı. Saldırıda Beşar Mihemed Elî Bozan, Cîhan Mihemed Mistefa, Sara Mihemed El-Hisên ve Selma Elî Mistefa adlı üyelerimiz şehit düştü.

Bu saldırı halkımızı savunma görevimizi engellemeyecek. Bunun için büyük fedakarlıklar yapacağız.”

MSB’den açıklama

Öte yandan Türkiye Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı” bölgelerinde 4 YPG'linin yaşamını yitirdiğini duyurdu.