DERSİM - CHP’den AK Parti İl Başkanı’nın askeri törenle karşılanmasına tepki

28-07-2022
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim AK Parti CHP
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu ve CHP Dersim eski Milletvekili Hüseyin Aygün,  AK Parti Tunceli  İl Başkanı Sercan Özaydın’nın karakol ziyaretinde askeri törenle karşılanmasına tepki gösterdi.

Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız, Çemişgezek ilçesine bağlı Gedikler Jandarma Karakolunu ziyaret etti.

Ziyarete AK Parti Tunceli  İl Başkanı Sercan Özaydın,  AK Parti Çemişgezek İlçe Başkanı Uğur Oğuz Köse de eşlik etti. Ak Parti İl Başkanı Sercan Özaydın’nın  sosyal medyaya düşen fotoğrafında askeri tören ile karşılanmasını tepkilere neden oldu.

Fotoğrafa tepki gösteren CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, “ Tunceli AKP İl Başkanı, (Hangi sıfatla!) karakol ziyaretinde askeri törenle karşılanıyor!  Devletin saygın kurumlarını bu hale getirenlere yazıklar olsun! Bu skandal görüntülerin sorumlusu Karakol komutanı hakkında bir soruşturma başlatıldı mı! Kamuoyu acil cevap bekliyor” dedi.

CHP Dersim eski Milletvekili Hüseyin Aygün, ise, “AKP Dersim il başkanı ‘askeri tören’ ile karşılanmış. “Burada hiçbir tabanımız yok ama çok şükür asker elimizde” açıklamasında bulundu.

Valilik soruşturma başlattı

 Öte yandan Tuncelili Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "27 Temmuz 2022 günü basına ve sosyal medya platformlarına yansıyan Çemişgezek İlçemiz Gedikler Jandarma Karakol Komutanlığı ziyareti görüntüleri ile ilgili olarak; konunun tüm yönleriyle araştırılması için valiliğimizce gerekli işlemler başlatılmıştır" denildi.

Valiliğin inceleme başlattığını açıklaması sonrası komutan görevden alındı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli