Kürdistan Hükümeti, ‘Hükümetine Sor’ projesini hayata geçirdi

28-06-2021
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Hükümeti Cutyar Adil #Askkrg Enformasyon ve Medya Kurumu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Hükümeti Enformasyon ve Medya Kurumu, Twitter üzerinden "Hükümetine Sor" projesini hayata geçirdi. Vatandaşlar bu şekilde hükümetin çalışmalarıyla ilgili merak ettiklerini bir aracı olmadan doğrudan sorabilecek.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Cutyar Adil, “Bize iletilenleri not edip daha iyi yanıtlar verebilmek adına ilgili bakanlarla görüşüp ya da doğrudan bakanla iletişime geçilip bilgi alıyor ve vatandaşların merak ettikleri soruları yanıtlıyoruz” dedi.

"#Askkrg" hashtagi ile Hükümetine Sor" adıyla ile hayata geçirilen proje sayesinde vatandaşlar bir yandan merak ettiklerini diğer yandan da eleştiri ve önerilerini hükümet yetkililerine iletebilecek.

Projenin içeriğine göre, sorulan sorulara 48 saat içerisinde yanıt verilecek. Projenin devamında ise muhtelif konularda vatandaşlar doğrudan yorum yapabilecek ve çalışmalarla ilgili öneride bulunabilecek.

Sözcü Cutyar Adil, “Bu aşamada vatandaşları bilgilendirmeye dönük bir çalışmamız var. Allah’ın izniyle yakında siyasi kararlar verilirken de vatandaşların katılımını sağlayacağız. Gençlerimiz çok iyi fikir ve kabiliyete sahipler” diye konuştu.

Twitter üzerinden başlatılan projenin yakında diğer sosyal medya platformlarında da hayata geçirilmesi bekleniyor.

Rûdaw’a konuşan film yönetmeni Speda Hazım, "#Askkrg" hashtagini kullanarak Kürdistan hükümetinin yerli tarım ürünleriyle ilgili politikasını merak ettiğini sorduğunu ve kendisine yanıt verildiğini söyledi.

Speda Hazım, “Twitterde Kürdistan Hükümeti’nin hashtagini gördüm, herkes gibi bende çok fazla soru sormak istedim. 3 soru sordum birini yanıtladılar. Çok iyi bir proje umarım sadece medya için değil fiili olarak devam eder” ifadelerini kullandı.

İlerleyen günlerde farklı sektörlerde belirlenen bir konu hakkında soru ve cevap şeklide bir uygulamaya geçilecek.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli