Dünyaca ünlü otel markası Hyatt Regency Erbil’de

28-05-2022
Rûdaw
Hyatt Regency Erbil
Hyatt Regency Erbil
Etiketler Hyatt Regency Erbil Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Dünyanın farklı ülkelerinde 1400’den fazla otel ve rezidansı bulunan Hyatt Regency, başkent Erbil’de de hizmet sunmaya başladı. Otelin Erbil müdürü Tarkan Aksoy, Erbil’in ticari konumunu, güvenlik ve huzurunu göz önüne alarak burayı tercih ettiklerini söyledi.  

Dünyanın önemli otel markalarından biri olan Hyatt Regency, geçtiğimiz günlerde başkent Erbil’deki binasının açılışını yaparak hizmete başladı.

Hyatt Regency Erbil Rezidansları, şehrin ticari bölgesi olan Gulan Caddesi üzerinde ve Uluslararası Erbil Havalimanı’na yakın mesafede bulunuyor.

Rûdaw’a konuşan Hyatt Regency Erbil Residences Genel Müdürü Tarkan Aksoy, “Hyatt çok özel bir marka ve dünyanın bir çok ülkesinde insanlara lüks hizmet sunuyor. Dünya genelinde 1400’den fazla otele sahip. Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak bizim için çok önemli. Ayrıca Hyatt çalışanlarına da çok büyük önem veriyor” dedi.

Tamamı 20 kattan oluşan otelin 11 katı otel oradlarından, 9 katı ise rezidanslardan oluşuyor.

Aksoy, “Odalarımız farklı yapılardan oluşuyor. 70 metrekarelik odalarımız var ki bunlar diğer otel odalarından daha geniş. Tüm odalarımızda bir evde bulunması gereken tüm eşya ve ihtiyaçları bulabilirsiniz. Yani hem otel ve hem de ev gibi kullanabilirsiniz. Erbil bugün her türlü ticaretin yapıldığı bir merkez ve her türlü konfora sahip. Irak’ın güneyinden çok kişi gezmek için buraya geliyor. Ayrıca Erbil’in güvenlik ve huzuru çok önemli ve bu yüzden burayı seçtik” diye konuştu.

Otel müşterilerine dünya standartlarında hizmet sunmak için hiç bir şeyi eksik etmemeye özen gösteriyor. Otelin restoranında 70’ten fazla çeşit yemek hazırlanıyor.  

Otelin şefi Selçuk Günen, “Şehre turistik amaçla gelenlere günlük hem lokal hem de uluslararası hazırlanmış çok kaliteli bir kahvaltı menümüz var. Öğlen için hem hızlı hem de iş insanları için modern yemeklerimiz var” dedi.

Başkent Erbil’de, Rotana, Wyndham Ramada gibi uluslararası otel markaları da dahil 400’den fazla otel ve misafirhane bulunuyor.

Erbil Oteller ve Restoranlar Derneği Başkanı Zirek Bya da, “Elbette dünyanın herhangi bir yerinde bu kalitede otellerin bulunması o ülkelerin gelişmişliğini gösteriyor. Yurt dışından insanların bu gibi markaların Erbil’de olduğunu bilmeleri kentin ismi için çok önemli” dedi.  

Hyatt Regency 65 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri’nde kuruldu. Oteller zinciri Erbil’deki şubesini 2008 yılında açmayı planlamıştı ancak o dönem önce ekonomik kriz ve ardından IŞİD savaşı nedeniyle proje yarıda kaldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli