FLAŞ - Musul Valisi görevden alındı (YENİLENDİ)

Bağdat (Rûdaw) - Irak Parlamentosu, Musul'un IŞİD’in eline düşmesinde "ihmalkarlığı" olduğu gerekçesiyle, Musul Valisi Esil Nuceyfi'yi görevden uzaklaştırdı. Vali Nuceyfi ise, “Ben hala valiyim” dedi.

 

Parlamento’da bugün gerçekleştirilen oturumda, Vali Esil Nuceyfi, oy kararıyla görevden uzaklaştırdı.

 

Rûdaw’a konuşan Irak Parlamentosu üyesi Adıl Nuri, "Gerçekleştirilen oylamada, 37 "ret" oyuna karşılık, 169 milletvekili "evet" oyu vererek, Nuceyfi'nin görevden alınması yönünde kararın çıkmasını sağlamış oldu" dedi.

 

Adıl Nuri, Nuceyfi'nin görevden uzaklaştırma kararının, Parlamento’da milletvekilleri arasında tartışmalara neden olduğunu söyledi.

 

Nuri, kimi parlamenterlerin, Nucefyi'nin görevden alınmasının Erbil'i geçici ikametgah olarak göstermesinden kaynaklandığını kaydetti.

 

Musul'un 10 Haziran'da IŞİD’in eline geçmesinden sonra Nuceyfi, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti  Erbil’e yerleşmişti.

 

Nuceyfi, Musul'un IŞİD’in elinden kurtarılması için tüm toplantılarını Erbil'deki ofisinden yürütüyordu.

 

Parlamento’nun kararından sonra basın mensuplarına açıklama yapan Vali Esil Nuceyfi ise, Şii Haşdi eş Şabi milislerini eleştirdiğinden dolayı görevinden uzaklaştıldığını belirterek, “Ben hala valiyim” dedi.

 

Esil Nuceyfi, “Ben baskıyla değil, Ninova halkının kararıyla bu koltuğa geldim.Umarım görevden alınma kararı siyasi ve şahsi bir karar değildir” ifadelerini kullandı.

 

Koltuk için savaşmayacağını söyleyen Vali Nuceyfi, “Bir savaşçı gibi Musul’un kurtarılması için mücadele vereceğim. Sünniler’in iradesi olmadan Musul’un sınırları içerisinde hiçbir savaşın yapılmayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.