Başkan Neçirvan Barzani, Kasım Araci ile bir araya geldi

28-04-2024
Etiketler Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci Başkan Neçirvan Barzani Bağdat Tahran-Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat'taki temasları kapsamında Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci ile bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Irak'taki güvenlik durumu, terör tehdidi, bölgede tırmanan gerginlik ve çatışmalar nedeniyle Irak'ın karşı karşıya olduğu zorluklar ele alındı.

Erbil ve Bağdat’ta ilgili taraflar arasında güvenlik alanında işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yapan Barzani ve Araci, ülkede barış ve istikrarın korunması için tüm tarafların işbirliği içinde olması gerektiğini dile getirdi.

Başkan Neçirvan Barzani, Ulusal Güvenlik Danışmanı ve ekibine, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili taraflarla koordinasyon ve işbirlikleri ile güvenlik ve istikrar alanındaki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Araci ise, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın tüm bölgelerinde barış, güvenlik ve istikrarın iç içe olduğunu vurguladı.

Araci, Başkan Neçirvan Barzani'nin tarafları birbirine yakınlaştırma ve sorunların çözümüne yönelik çabalarından övgü ile söz etti.

Dün Bağdat’a giden Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü ve ardından Devlet Yönetimi Koalisyonu toplantısına katıldı.

Barzani daha sonra eski Parlamento Başkanı ve Takaddum Parti Lideri Muhammed Halbusi ile bir araya geldi.

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’ta bugün de Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Irak Ulusal Hikmet Hareketi lideri Ammar El-Hekim, eski Başbakan Adil Abdulmehdi, Savunma Bakanı Sabit Muhammed Said Rıza Al Abbasi ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki ile görüştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli