ŞENGAL - Koço köyündeki toplu mezar çalışmaları sona erdi

29-04-2019
Rûdaw
Etiketler Şengal Koço köyü Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- IŞİD'in Ezidi Kürtleri katlederek gömdüğü Şengal’in Koço köyündeki toplu mezar çalışmaları sona erdi.

 

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Bölgesi Şehit ve Enfal İşler Bakanlığına bağlı Toplu Mezar komisyonu Müdürü Sirwan Celal, “Şengal’e bağlı Koço köyünde tespit edilen toplu mezardaki çalışmalar sona erdi. Bugün son olarak 10’uncu mezar açılarak içindeki cesetler ayrıştırıldı ”dedi.

 

Sirwan Celal 11 Nisan’dan itibaren başlattıkları çalışma sonucu 10 toplu mezara ulaştıklarını belirti.

 

Toplu Mezar komisyonu müdürü yapılan çalışma sonucu 197 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölenlerin hepsinin Ezidi Kürt olduğu tespit edildiğini söyledi.

 

 Çıkarılan cesetlerin 10 ila 70 yaş arasındaki kişilere olduğu tahmin ediliyor.

 

Cesedine ulaşılan 197 kişinin cinsiyetinin erkek olduğunu söyleyen Sirwan Celal, ikisinin IŞİD mensupları tarafından kafası kesilmek suretiyle öldürüldüğünü kaydetti.

 

Ezidileri öldürüp toplu mezarlara gömdükten sonra Buldozer ile cesetlerin ezildiğini söyleyen Celal, “Cesetleri ayrıştırmakta çok zorlandık” ifadelerini kullandı.

 

Kürdistan Bölgesi Şehit ve Enfal İşler Bakanlığı, Irak Hükümeti temsilcileri ile BM temsilcilerinden oluşan bir komisyon 11 Nisan 2019’da Koço köyünde çalışma başlatmıştı.

 

IŞİD Ağustos 2014’te Şengal ve köylerine saldırmış, 6 binden fazla Ezidi Kürt’ü kaçırmıştı. Örgüt mensupları ayrıca çoğunluğu erkek yüzlerce kişiyi de kurşuna dizmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli