Talabani: Başbakan olduğunda neden reform yapmadın?

28-04-2018
Rûdaw
Etiketler Kubad Talabani KYB Seçim2018
A+ A-

Halepçe (Rûdaw) - Başbakan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Kubad Talabani, eski KYB'li yöneticilerinden Berhem Salih’e hiteben, “Başbakan olduğunuz dönemde, hükümete para yağıyordu. Niye reform yapmadınız?” diye sordu.

 

Kubad Talabani, Irak Parlamanto Seçimleri'nde partisinin Halepçe’de düzenlediği aday tanıtım töreninde konuştu.

 

Burada yaptığı konuşmada Talabani, şunları söyledi:

 

“Artık başkasının geleceğimizle oynamasına izin veremeyiz. Artık Kürdistan halkının geleceği üzerinde kumar oynanmasına izin vermememiz gerekiyor.”

 

Partisinin mali kayıplarından dolayı ayrılanlara sert şekilde karşı çıkan Talabani, isim vermeden KYB’den geçen yıl ayrılarak Demokrasi ve Adalet için Koalisyon’u kuran Berhem Salih’e sert eleştirilerde bulundu.

 

Kubad Talabani, şöyle konuştu:

 

“Para olana kadar durum da iyiydi. KYB’nin içindeydi. KYB’nin başkanlığında yer aldı. Durum kötüye gidincede KYB’den ayrılarak yönetimden söz etmeye başladı. Hükümetimizin eksikliklerinden söz ediyor.

 

Bu kişi iki kez Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Başkanı oldu. Bir kez de Irak Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Yıllarca da Başkan Mam Celal’in yardımcılığını yürüttü. Başbakan olduğunuz dönemde, hükümete para yağıyordu. O zaman niye reform yapamadı da şimdi reformdan söz ediyor?”

 

Konuşmasının bir bölümünde de Talabani, Şasıwar Abdulwahid liderliğindeki Yeni Nesil Partisi’ne değinerek, şunları söyledi:

 

“Bazı şahsiyetler kendilerini melek ve Kürdistan halkının imdadına yetişen biri olarak görüyor. Onlar ‘Yeni Nesil’ olduklarını söylüyorlar. ‘Herkesi kendim gibi gibi yapmak istiyorum’ diyorlar. 50 milyon dolar borcu olan birinden söz ediyoruz. Siz bunu mu istiyorsunuz? İnanmayın?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli