Van’da 2 mahalle ile 2 mezra karantina altına alındı

28-03-2020
Rûdaw
Etiketler Van İstanbul Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - Van'ın Başkale ve Çaldıran ilçelerine bağlı iki mahalle ile Çatak ilçesine bağlı iki mezra, korona virüs nedeniyle karantinaya alındı.

Yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Van’da 4 yerleşim yeri karantinaya alınarak tedbirler yoğunlaştırıldı.  

İstanbul’dan Başkale ilçesine bağlı Rojhılat sınırında bulunan Esenyamaç Mahallesi'ne gelen bir kişi, rahatsızlandıktan sonra hastanedeye kaldırıldı.

Sözkonusu şahısın korona virüsüne yakalandığı tespit edilince mahallenin giriş çıkışları kapatarak karantinaya alındı.

İstanbul’dan taziye için Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi’ne gelen bir kişide de korona virüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alınan mahallede jandarma tedbir aldı.

Sağlık ekipleri mahallede tarama yaparken, güvenlik güçleri ise karantinaya alınan mahalleye giriş çıkışları kontrollü sağlıyor..

Konu ile ilgili konuşan Han Mahallesi Muhtarı Burhan Saral, mahallelerinde taziye dolayısıyla İstanbul'dan gelen akrabasının aniden rahatsızlanması sonucu hemen Çaldıran Devlet Hastanesine gönderdiklerini söyledi.

Oradan da Van'a sevk edildiğini ifade eden Saral, şu an karantina altında olduğunu ifade etti.

Öte yandan Çatak ilçesi Alacayer Mahallesi'ne bağlı Tellikaya ve Çemik mezrası, Tellikaya mezrasındaki bir kişide korona virüs tespit edilmesi sonucu bu iki mezra da karantinaya alındı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli