BM Terörle Mücadele Birimi'nden Haseke açıklaması: Acil çözüme ihtiyaç var

28-01-2022
Etiketler Haseke BM IŞİD Demokratik Suriye Güçleri DSG Rojava
A+ A-

Haber Merkezi – BM yetkilisi Voronkov, Rojava’da tutulan IŞİD’liler sorunu konusunda etkili bir çözüme acil ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Terörle Mücadele Birimi Direktörü Vladimir Voronkov, Rojava’nın Haseke kentinde yaşanan son olayın Rojava’daki hapishaneler ve kamplarda tutulan IŞİD’lilerin sorunu konusunda uluslararası etkili bir çözüme acil ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Voronkov, BM Güvenlik Konseyi'ne verdiği brifingte bu hapishanelerde uzun süredir göz altında tutulan IŞİD’lilerin akıbetinin belli olmadığına dikkati çekti.

Öte yandan Voronkov, Suriye ve Irak'taki üçüncü ülke vatandaşlarının kendi ülkelerine iade edilerek yargılanması gerektiği önerisinde bulundu.

IŞİD’in büyümeye devam ettiği ve tehlikenin görmezden gelinemeyeceği uyarısı yapan Voronkov, Irak'taki istikrarsızlığın ve Suriye'de devam eden çatışmaların bu bölgeyi IŞİD ve diğer gruplar için tercih edilen bir arena haline getirdiğini belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) önceki gün yaptığı açıklamada, geçen hafta IŞİD’liler tarafından saldırıya uğrayan hapishanede kontrolü sağladıklarını duyurmuştu.

DSG Basın Sorumlusu Ferhat Şami sosyal medya hesabından ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde yer alan Geweran Hapishanesi'nde kontrolün tamamen ele geçirildiğini ve IŞİD’lilerin hepsinin teslim olduğunu aktarmıştı.

ABD merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre DSG, 12 bin IŞİD’liyi bu hapishanede tutuyor. Bu kişilerin 2 ila 4 binini 50 farklı ülkeden bölgeye gelen yabancı savaşçılar oluşturuyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli