HALEPÇE – Şarj kablosuyla cinayet!

28-01-2016
Rûdaw
Etiketler Halepçe Şarj Kablosu Cinayet
A+ A-

Halepçe (Rûdaw) – Halepçe’de bir esnaf, çırağı tarafından, cep telefonunun şarj aletinin kablosuyla boğularak öldürüldü.

 

Gözaltına alınan zanlı polisteki ifadesinde, “Aramızda bir sorun vardı, o yüzden öldürdüm” dedi. Maktulün kardeşi ise cinayetin para meselesinden dolayı işlendiğini söylüyor.

 

Emekli peşmerge Ömer Muhammed (62), 17 Ocak günü sabaha karşı, gece evinde kalan çırağı P.İ. (16) tarafından evinde şarj aletinin kablosuyla öldürüldü. Zanlı P.İ. aynı gün gözaltına alındı.

 

Rûdaw’a konuşan Halepçe Polis Sözcüsü Yüzbaşı Barzan Osman, P.İ’nin cinayeti itiraf ettiğini söyledi.

 

Kurbanın kardeşi Bahtiyar Muhammed, “Ağabeyimin kimseyle bir sorunu yoktu. O çocuk da 2 yıldır yanında çalışıyordu ve defalarca işte kovulmuştu. Ancak annesinin ricası üzerine ağabeyim her defasında işe aldı. Ağabeyim o çocuktan daha önce araba satın almıştı, çocuk arabayı kaçırınca asayiş tarafından yakalanmıştı” dedi.

 

Bahtiyar Muhammed, cinayetten sonra P.İ’nin şarj aletinin kablosunu yan taraftaki evin bahçesine attığını belirtti.

 

Olaydan sonra evde bulunan 7 milyon (yaklaşık 6 bin dolar) dinarın bulunamadığını söyleyen Muhammed, “Cinayetin para yüzünden işlendiğini düşünüyorum. Ağabeyim, uyuduğu sırada öldürülmüş olabilir” ifadelerinde bulundu.

 

Cinayetten sonra dükkanı açtı

 

Olaydan sonra tavukçu dükkanını açan P.İ, saat 09.00’a kadar satış yapmış. Esnafın dükkan sahibinin nerde olduğu sorularına ise, “Bilmiyorum” yanıtını vermiş.

 

Ömer Muhammed’i arayan ve telefonunun kapalı olduğunu gören komşu esnaf, bunun üzerine Muhammed’in yakınlarına haber vermiş.

 

Eve girildiğinde ise Ömer Muhammed’in 3 battaniyeye sarılı cesedi bulunmuş.

 

Zanlı P.İ’nin ailesinin olaydan sonra Halepçe’yi terkettiği öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli