Mesrur Barzani ile Vatikan Başbakanı görüştü

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Vatikan Başbakanı Kardinal Pietro Parolin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Pietro Parolin, Bağdat’taki temaslarından sonra dün akşam Erbil’e geldi.

 

Güvenlik Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, Mesrur Barzani, Pietro Parolin ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

 

Görüşmede, Mesrur Barzani, Hazreti İsa’nın doğumgününü ve Pietro Parolin’in yeni yılını kutlayarak, Papa Franciscus'a selamlarını iletmesini istedi.

 

Kürdistan halkının birlikte yaşama ve hoşgörü kültürüne dikkat çeken Barzani, geçmişten günümüze Hristiyanları toplumun doğal ve temel bir bileşeni olarak gördüklerini vurguladı.

 

Barzani ayrıca, toplumdaki farklı kültürler arasındaki yardımlaşmanın Kürdistan halkının hümanist olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

 

Dinsel ve etnik toplulukların durumunun ele alındığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin Hristiyan göçzedelere kapılarını açması ve onlara yardım etmesinin değerli olduğu vurgulandı.

 

Mesrur Barzani, Hristiyanların ülkeden göç etmemeleri için tüm tarafların yardımıyla uygun bir zemin oluşturup, göç dalgasının engelleyerek güvenli bir şekilde evlerine dönüp mutlu bir yaşam sürdürmeleri için çaba sarfedilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Hükümetinin, Kürdistan’a teşekkürlerini ileten Kardinal Pietro Parolin, bölgede huzur ve barışın sağlanması için dua etti.

 

Pietro Parolin, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Hristiyan göçzedelere yaptığı yardımlardan övgüyle bahsederek, Vatikan’ın Kürdistan’a daha fazla yardım edeceğini kaydetti.