Belarus-Polonya sınırındaki 425 Kürt göçmen daha Erbil’e döndü

27-11-2021
Rûdaw
Etiketler Kürt göçmen Belarus Polonya Erbil
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Belarus-Polonya sınırında AB ülkelerine geçmek için bekleyen ancak AB ile Belarus arasında siyasi krize neden olan göçmenlerin bir kısmı Kürdistan Bölgesi'ne döndü.

Dün akşam başkent Erbil’e ulaşan dördüncü göçmen kafilesi 425 kişiden oluşuyor.

Böylece son 24 saat içinde Belarus’tan  Kürdistan Bölgesi'ne üç göçmen kafilesi gelmiş oldu.

Geri dönen göçmenlerden biri çok para harcadığını, evini, arabasını her şeyini sattığını ve Kürdistan Hükümeti’nden kendilerine yardım etmesini istediğini söyledi.

Duhoklu bir göçmen de iki haftadır Belarus'ta olduğunu, Polonya'ya geçmek için birkaç girişimde bulunduğunu, ancak bunu başaramadığını söyledi.

Belarus'tan Kürdistan Bölgesi'ne şu ana kadar 1.500'e yakın göçmen geri gönderilirken, bir başka göçmen de Rûdaw'a, Belarus-Polonya sınırında çok zor günler geçirdiklerini anlattı. Söz konusu göçmen, Belarus ve Polonya arasındaki siyasi anlaşmazlıkların mağduru olduklarını vurguluyor.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, göçmenlerin dönüşünün Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümetleri tarafından koordine edildiğini ve Kürdistan'a dönmek isteyen tüm Kürt göçmenleri geri alacaklarını duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli