Kürdistan hükümetinden harcamalar konusunda tasarruf adımı

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, bakanlıkların rutin harcamalarının azaltılması ve ayrıca su tasarrufu için de planlamaya gidilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu haftalık olağan toplantısı bugün başkent Erbil’de Başbakan Mesrur Barzani'nin başkanlığında gerçekleşti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, toplantıda, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in geçtiğimiz haftaki Erbil ziyareti ve Kürdistan Bölgesi hükümeti heyetinin Bağdat’ta gerçekleştirdiği görüşmelerin sonuçlarını ele alındı.

Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi’nin tüm mali haklarını elde etmesi ve her iki tarafın ortak çıkarlarının gözden geçirilmesine yönelik kararlılığını vurguladı.

Toplantıda, uygun yöntemlerle bakanlıkların rutin harcamalarının azaltılması, bakanlıkların özgünlükleri çerçevesinde faaliyet ve projelerini gerçekleştirebilmeleri için Maliye Bakanlığı’nı görevlendirildi.

Ayrıca içme suyu ihtiyacı konusuna değinilen toplantıda, su tasarrufu için bir planlamaya gidilmesi gerektiği, su israfı yüzünden hükümetin ağır bir yük altına girdiğini belirttildi.

Toplantıda ayrıca, önümüzdeki toplantıda elektrik konusunun gündeme alınması kararlaştırıldı.