En büyük mülteci kampı: DİYARBAKIR

27-11-2014
Rûdaw
Etiketler mehdi Eker Diyarbakır çavuşoğlu mülteciler köy yakmalar
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’ın dünyanın en büyük mülteci kampı olduğunu belirterek, “Kimdir bu mülteciler? Köyleri yakılan insanlardır” dedi.

 

Diyarbakır’da düzenlenen AK Parti Dış İlişkiler Toplantısında konuşan Mehdi Eker, Diyarbakır’da geçmişte Kürt, Türk, Süryani ve Ermenilerin bir arada yaşadığını belirterek, 1920’lerden sonra bu tablonun bozulduğunu söyledi.

 

CHP, MHP ve HDP’ye yüklenen Eker, üç partinin bir birinin benzeri ve devamı olduğunu savundu. Eker, AK Parti’nin ırk, etnik köken, inançlarına göre insanları kategorize etmediğini söyledi. 1980’den sonra yaşanan olaylar nedeniyle Diyarbakır’ın dünyanın en büyük mülteci kampına dönüştüğüne dikkat çeken Eker, şunları söyledi:

 

“Kimdir bu mülteciler? Köyleri yakılan insanlardır. İnsanları gece burayı boşaltmazsanız, yakacağız diye tehdit edilmiş dayak atılmış, şehre sürülmüş on binlerce insan var. Ben lisede okuduğum yıllarda buranın nüfusu 200 binin altındaydı. Şimdi adrese dayalı sadece kent merkezi 1 milyon. Yani 5 katı.”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Eker, şunları dile getirdi:

 

“O gün bugündür biz bu defa başka bir bakışla bu meseleyi barış içerisinde çözmek istiyoruz. Ama barışı herkes aynı arzu ile istemiyor. Savaştan kan ve göz yaşından, ölü hücrelerden beslenenler var. Bu nedenle sabote ediyorlar, engel olmaya kalkıyorlar. Biz AK Parti olarak bu şehri tekrar kutlu bir şehir haline getirmek istiyoruz. Bu şehir Mekke’nin Medine’nin Kudüs’ün, Halep’in kardeşidir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli