Mazlum Abdi: Bağdadi öldürüldü

27-10-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi (Mazlum Kobani), Türkiye sınırına yakın İdlib’te Ebu Bekir El Bağdadi'nin öldürülmesine dair, “Bu harika çalışmaya katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz” dedi.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin İdlib'de gece yarısı gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğü iddia edilmişti.

Söz konusu operasyonda ABD Özel Kuvvetleri’nin geceyarısı helikopterle indirme yaparak yaklaşık 4 saat çatıştıkları belirtiliyor. ABD'nin helikopterlerle indirme harekatı düzenlediği mevkinin, kentin kuzeyinde bulunan Tourlaha Kampı'na birkaç kilometre uzaklıkta yer aldığı kaydedildi.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Twitter hesabında DSG, ABD Başkanı Donald Trump ve Rojava etiketiyle yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Beş aydır, Ebu Bekir el-Bağdadi'yi öldürmek için ortak bir operasyon gerçekleştirene kadar, sahada ortak bir işbirliği ve doğru izleme yapıldı. Bu büyük göreve katılan herkese teşekkürler.

@realDonaldTrump #SDF #USArmy #Rojava #Baghdadi “

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “ABD tarafından İdlib'e dün gece yapılan operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur” açıklamasını yaptı.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli