Suriye Müftüsü'nden Mazlum Abdi’ye çağrı: Ey Mazlum, gitme!

27-10-2019
Rûdaw
Suriye Genel Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun
Suriye Genel Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun
Etiketler Rojava Suriye Genel Müftüsü Mazlum Abdi
A+ A-

Kamışlo (Rûdaw) – Suriye Genel Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’ye, “Hiçbir başkente gitme, Şam’a gel” çağrısında bulundu.

Önceki gün Kamışlo’da vefat eden Rojavalı siyasetçi Abdulhamit Hacı Derviş’in taziyesine katılan Ahmed Bedreddin Hassun, taziyenin ardından Demokratik Suriye Güçleri Genel (DSG) Komutanı Mazlum Abdi’ya çağırda bulundu.

“Hiçbir başkente gitme ey Mazlum!” diyen Suriye Genel Müftüsü, “Dünya ve ahiret saadeti için Şam’a gel. Seni kalbimizle karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

ABD’li senatörler vize talep etmişti

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum” açıklamasının ardından Mazlum Abdi’nin Washington’a gideceği iddia edilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler, Lindsey Graham, Marsha Blackburn ile Chris Van Hollen, Jeanne Shaheen ve Richard Blumenthal'ın Abdi için vize işlemlerinin hızlandırılmasını talep ettiği belirtildi.

Senatörler, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya yazdıkları mektupta, Suriye'deki gelişmelerle ilgili DSG Genel Komutanı ile görüşebilmek için kendisine ivedilikle Amerikan vizesi verilmesi istedi.

Türkiye'den ABD'ye "Bize teslim et"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, Abdi’nin ABD’ye davet edilmesinin gündeme gelişiyle birlikte Washongton’a nota iletmiş ve DSG komutanı hakkında Interpol’ün arama bülteni olduğunu iletmişti.

Türk yetkililer ABD’nin Abdi’yi kendilerine teslim etmesi gerektiğini savunmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli