Kürdistan Bölgesi'nde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı başladı

27-09-2020
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani Barzani Başkent Erbil 2020-2021 yeni eğitim
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani’nin katılımıyla lise son sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılına bugün çalan ilk ders ziliyle başlandı.

Başkent Erbil’in Baherke yerleşkesinde bulunan bir okulda 2020-2021 yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çalan Başbakan Mesrur Barzani, burada açıklama yaptı.

Lise son sınıf öğrencileri dışındaki diğer sınıfların eğitimine çevrimiçi elektronik (online) sistem ile devam edileceğini belirten Barzani, söz konusu kararın Koronavirüsünden korunmak için alındığını söyledi.

Gençlere seslenen Başbakan şunları söyledi:

“Kürdistan’ın özgürlüğü bizden öncekilerin mücadelesi ve emeği ile elde edilmiştir. Bu kazanımı korumak hepimizin boynunun borcudur. Bu nedenle hiç kimsenin ve hiçbir şeyin ülkenizin tarihini ve egemenliğini çirkinleştirmesine müsaade etmemenizi istiyorum.”

Kürdistan Hükümeti’nin diğer konularda olduğu gibi eğitimin de gelişmesi için gündeminde programlarının olduğunu ifade eden Barzani, “Dünya ekonomisindeki durgunluk Kürdistan’ı da etkiledi. Ancak elimizdeki imkanlarla olabildiğince talepleri karşılamaya çalışıyor ve seçimde verdiğimiz vaatleri yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli