Hayatını kaybeden 3 PKK'linin kimlikleri belli oldu

27-08-2024
Etiketler HPG PKK TSK Metina Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi – HPG, üç sene önce Metina alanında hayatını kaybeden 3 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

PKK’nin askeri kanadı HPG, yaptığı açıklamada Kürdistan Bölgesi topraklarında yer alan Metina alanında hayatını kaybeden 3 üyesinin kimlik bilgilerini paylaştı.

Açıklamada üç üyesinin 27 Ağustos 2021’de Metina alanının “Girê Hakkari” bölgesinde hayatını kaybettikleri bildirildi.

Kimlikleri açıklanan HPG’lilerin “Çekdar Xelila” adlı Van nüfusuna kayıtlı Ömer Salgür, “Botan Sêgirkê” kod adlı Şırnak nüfusuna kayıtlı Sadık Güvercin ve “Özgür Tolhildan” kod adlı Mardin-Nusaybin nüfusuna kayıtlı Ahmed Muhammed oldukları duyuruldu. 

Ömer Salgür’ün 2014 yılında, Sadık Güvercin’in 2013 yılında örgüte katıldığı, Ahmed Muhammed’in ise Rojava’nın Girkê Legê kentinde büyüdüğü ve oradan örgüte katıldığı aktarıldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını açıkladı.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan 2022'de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Hakurk, Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.

2024’ün bahar aylarından beri özellikle Duhok’un Amedi ilçesindeki Metina Dağı ve Gare Dağı arasındaki bölgede PKK’liler ile TSK mensupları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli