Erbil'in en işlek caddesinde korkutan yangın

27-08-2024
Etiketler Erbil 60 Metre Caddesi Yangın
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in en işlem caddesi 60 Metre Caddesinde otomobil aksesuarlarının satıldığı pazarında dün akşam saatlerinde büyük bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldığı ve soğutma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Rûdaw muhabiri Rence Cemal’in bildirdiğine göre dün akşam saat 21.40 sularında 60 Metre Caddesindeki otomobil aksesuarlarının satıldığı pazarda nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, birçok dükkana sıçradı.

Rence Cemal, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin yangını kontrol etmek için yoğun çaba harcadığını, bir sivil savunma personelinin yangına müdahale ederken yaralandığını söyledi.

Sivil savunma kaynaklarından edinilen bilgilere göre dükkanlarda çabuk alev alan maddelerden oluşan malzeme olmasından ötürü yangın kısa sürede büyüdü ve kontrol altına alınmasında güçlük çekildi.

 

Dün Rûdaw’a konuşan Erbil Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Şaxewan Said,  yangında herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, sadece maddi zararın meydan geldiğini söyledi.

Said, yangının çıkış nedenin ve hasarın boyutlarını yapılan incele sonrası kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bu sabah edinilen bilgilere göre yangın kontrol altına alınırken, sivil savunma ekibi yeniden alevlenme ihtimaline karşı yangın yerini terk etmedi.

Soğutma işlemleri devam ediyor.

Sabah saatlerinde dükkanlarda büyük hasar oluştuğu görülüyor.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli