TEV-DEM’in yeni Eşbaşkanları seçildi

Haber Merkezi- Demokratik Toplum Kongresi (TEV-DEM) 3. Kongresi’nde TEV-DEM Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına Zelal Ceger ve Xerib Hiso seçildi.

 

Bugün Rojava’nın Kamışlo Kantonuna bağlı Rimelan kentinde yapılan TEV-DEM Kongresi’nde Eşbaşkanlar seçildi.

 

 “Örgütlü ve özgür toplum ile zaferi garantileyeceğiz” sloganı ile düzenlenen kongreye Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Rojava’daki siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

 

Kongrenin açılış konuşmaları TEV-DEM Yürütme Kurulu Eşbaşkanları Aldar Xelil ve Asya Abdullah tarafından yapıldı.

 

Faaliyet raporları, bölge analizleri ve yeni dönem perspektif ve çalışmalarının gündeme alındığı kongre basına kapalı yapıldı.

 

Kongre sonucunda ise yeni Eşbaşkanlar Zelal Ceger (44) ve Xerib Hiso (50) seçildi

 

Kongrede Rojava’dan 500 dolayında delege katıldı.

 

Efrin’in Şeran ilçesinde dünyaya gelen ve Ezidi olan Xerib Hiso, evli ve dört çocuk babasıdır. Aynı zamanda PYD üyesi olan Hiso’nun eşi de Efrin Ezidiler Birliği’nin Eş Başkanı olduğu belirtildi.2011’de TEV-DEM’in kuruluş çalışmalarında da yer alan Hiso, 4 yıl Kürdistan Bölgesi’nde PYD ve TEV-DEM Dış ilişkiler temsilciliği görevini yürüttü.

 

3. Kongre’de TEV-DEM Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığına seçilen Zelal Ceger ise, Rojava’nın Derik kentinde dünyaya geldi.

 

Ceger uzun süredir Kongra Star ve TEV-DEM çalışmalarında yer alıyor. Halep, Efrin, Cizire alanlarında uzun yıllar siyaset ve örgütlenme çalışmaları yürüten Zelal Ceger 2011 yılında TEV-DEM’in kuruluş çalışmalarında da yer aldığı kaydedildi.