Kürt politikacı: Araplar hazır, ya biz?

27-08-2016
Rûdaw
Etiketler Irak Kürdistan Bölgesi Sadi Ahmed Pire
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Politbüro üyesi Sadi Ahmed Pire, Irak Başbakanı Abadi’nin Erbil’le diyaloğa hazır olduğunu, Kürtler’in ne istediklerine karar vermesi gerektiğini söyledi.

 

Rûdaw TV haber bültenine bağlanan KYB Politbüro üyesi ve Bağdat heyetinde de yer alan Sadi Ahmed Pire, Erbil - Bağdat arasındaki sorunları çözmek amacıyla Bağdat’a ziyaret düzenlediklerini söyledi.

 

Pire, “Abadi, Kürdistan Bölgesi’yle müzakerelere hazır olduklarını açık bir şekilde söyledi. Ancak önemli olan Kürtler’in ayrılmaya ya da Irak’la kalmaya karar vermeleridir” dedi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile KYB’nin Bağdat’a karşı aynı siyaseti takip ettiğini söyleyen Pire, “Musul’un kontrolü ve geleceği ile peşmergenin operasyona katılımı konusunda kendi planımızın olması gerekir” dedi.

 

Dün, ABD’nin Teksas Eyaleti Senatörü ve beraberindeki heyetle görüşmesinin ardından Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi olarak, Bağdat’la aralarındaki tüm sorunları diyalog ve müzakere yoluyla çözmeye hazır olduklarını söyledi.

 

Başbakan, Musul operasyonu hakkında ise, “İşbirliğinin arttırılması için yakın zamanda iki taraf arasında askeri görüşmeler yapılacak. Ancak Musul için insani, siyasi, toplumsal ve güvenlik durumunun tamamen sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli