6 ayda 103 güvenlik bölgesi!

Haber Merkezi – Kürt illerinde 1 Mart ile 20 Ağustos  tarihleri arasında, toplam 103 alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Enise Güneyli, bölgede artan şiddet olayları ve geçici güvenlik bölgelerine ilişkin Türkiye Büykü Millet Meclisi’ne (TBMM) önerge sundu.



TBMM’ye sunulan önergede , ‘”özel güvenlik bölgesi” uygulamasının 2002’de kaldırılan OHAL’in bir benzeri olduğu vurgulandı.

 

Önergede, “2015 yılı Temmuz ayından itibaren ilan edilen güvenlik bölgelerinde başta meskun mahaller, tarım, hayvancılık, su kaynakları ve ulaşım ağları bulunmaktadır. Sözü edilen yerlerin kullanımı sınırlandırmak yurttaşların hak ve özgürlükleri ellerinden alınmıştır” denildi.

Bu arada, “özel güvenlik bölgesi” ilan edilen Mardin’in Bagok Dağı’nda 10 gün önce başlatılan “canlı kalkan” eylemi devam ediyor.

 

Aralarında HDP’li vekiller ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticilerinin de  bulunduğu grup,  PKK gerillaları ile Türk askerleri arasında yaşanabilecek olası çatışmaları engellemek için Bagok’ta nöbet tutuyor.