Çiftçiler Mardin-Urfa yolunu kapattı

27-08-2014
Rûdaw
Etiketler Mardin Urfa
A+ A-

Haber Merkezi-Türkiye’nni Kürt illerinde sık sık  yaşanan elektrik kesintileri yüzünden Mardin'den yüzlerce çiftçi, Mardin- Urfa yolu arasında bulunan tarihi İpek Yolu'nu 2 gündür trafiğe kapalı tutuyor.

Bölgede yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla dün sabah saatlerden itibaren Mardin’in Derik ilçesi ve köylerinden yüzlerce çiftçi, Derik,Urfa Viranşehir yolu üzerinde bir araya geldi.

İlçeye  günlerce elektrik verilmediğini, bu nedenle de mahsullerini sulayamadıklarını belirten çiftçiler, tarihi İpek Yolu'nu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.


Çiftçilerin eylemi üzerine bölgeye sevk edilen asker ve polisler, çiftçilere, gaz bombaları, plastik mermi ve tazyikli su ile sık sık müdahale etti.

Ancak eylemlerinde kararlı olan çiftçiler yolu tekrar trafiğe kapattı.


Kapatılan yol nedeniyle Kızıltepe ve Viranşehir istikametinde karşılıklı olarak seyir halinde olan araçlar 40 kilometre yol boyunca uzun kuyruk oluşturdu.



Çiftçi Murat Kahraman, elektrik kesintileri yüzünden 150 dönümlük ekili arazisinin kuruduğunu söyledi. Kahraman, "Bölgede bir kaos ile karşı karşıyayız.Vatandaş ile asker çatışıyor ve bir çok çiftçi yaralandı. Binlerce dönümlük  arazimiz  susuzluktan kurudu. Haklı olarak tepkisini gösteriyoruz" dedi.

Mardin Ovası'nda bulunan yaklaşık 120 köye elektrik verilemediğini belirten eski Sulak köyü muhtarı Şehmus Atay,"Binlerce çiftçi mağdur edildi. Yüzlerce köy isyan noktasına geldi. Hangi çağdayız ki elektriksiz yaşıyoruz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.


Bölgede çatışmalar devam ederken, çiftçiler elektriklerin verilmemesi halinde eylemlerine son vermeyeceklerini belirtti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli