Pınar Gültekin’in babası kızıyla son konuşmasını anlattı

Bitlis (Rûdaw) – Muğla'da vahşice öldürülen 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in 5 kardeş içerisinde yüksek okul okuyan tek kardeş olduğu ve babasına “köyüme dönmek istiyorum” dediği belirtildi.

Muğla'da 16 Temmuz’da kaybolan Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'in bar işletmecisi Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldükten sonra bir varile konulan cesedinin üzerine beton döküldüğü ortaya çıkmıştı.

Ardından baba Sıddık, anne Şefika ve erkek kardeşi Vedat Gültekin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan Pınar’ın cenazesini alarak Bitlis’in Hizan ilçesindeki köyüne getirip defnetmişti.

Ailesi Pınar’ın doğduğu toprakları çopk sevdiğini, bu yüzden Kurban Bayramı’nda köyüne dönmek istediğini söyledi. Ancak genç kızın bayramdan önce cenazesi köyüne getirildi.

Babasına dönmek istediğini söyledi

Rûdaw’a konuşan baba Sıddık Gültekin, kızıyla öldürülmeden bir hafta önce görüştüğünü belirterek, “Telefonla görüştük. Baba üniversiteyi bitirdim, derslerimi verdim, dönmek istiyorum dedi. Ben de kızım biraz sabret, bir hafta sonra ben oraya geliyorum, birlikte dönelim dedim. Ama malesef cenazesini eve getirdim” dedi.

Pınar’ın ileride kaymakam veya vali olmayı hayal ettiğini belirten baba Gültekin, “Bu yıl kızımı Amerika veya İngiltere’ye yüksek lisans için göndermeyi düşünüyordum. Orada da iki yıl staj yapmasını istiyordum ama malesef bırakmadılar” diye konuştu.

“Kürt kızları da okusun, ayakları üzerinde dursun”

Kızını kaybeden acılı anne ise, Pınar için çok emek sarfettiklerini belirtti. Ailenin beş çocuğundan dördüncüsü olan Pınar, yüksek okul okuyan tek kardeş. Ailesi de Pınar’ın okuması için elinden geleni esirgememiş. Ancak üniversiteyi bitirdiğinde hayat yolculuğu da sona erdi.   

Anne Şefika Gültekin, “Çok emek verdik, el emeğimle para toplatyıp kızımı okutuyordum. Bırakmadılar, katlettiler bir de üstüne yaktılar. Haksızlık ettiler” dedi.

Kardeşi Vedat Gültekin de Pınar’ın okumaya meraklı olduğunu belirterek, “Okuyacağım diyordu. Kürt kızları da okusun, doktor, avukat olsun, kendi ayakları üzerinde durabilsin diyordu. Zararsız bir insandı” diye konuştu.

Pınar öldürülen veya kaybedilen tek kadın değil. Ailesi de artık kadına karşı şiddetin ve kadın cinayetlerinin bitmesini istiyor.

Vahşice öldürülmüştü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), 16 Temmuz'da Akyaka Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinden ayrılmış, aynı gün ablası ile telefonla görüştükten sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada, Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kızın eski arkadaşı Cemal Metin Avcı, ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce, bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'in tekrar barışma isteğini geri çevirmesi üzerine genç kızı bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra bir varile bırakarak Gülağzı mevkisinde ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Avcı, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.