Tuzhurmatu’da bomba yüklü araç saldırısı

27-07-2017
Rûdaw
Etiketler Tuzhurmatu Saldırı Bomba yüklü araç
A+ A-

Tuzhurmatu (Rûdaw) - Tuzhurmatu ilçesinde Kerkük - Bağdat yolu üzerinde bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu 4 kişi yaralandı.

 

Rûdaw’a konuşan Tuzhurmatu Kaymakamı Şekak Ebdul, bugün saat 17:50 sularında Kerkük - Bağdat yolu üzerinde bulunan bir restorantın önünde bomba yüklü bir aracın patladığını söyledi.

 

Şelal Ebdul, patlama sonucu yaralanan 4 vatandaşın hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

 

Tuzhurmatu Kaymakamı “Yaralılardan ikisi Süleymaniye’den Bağdat’a dönen Irak Petrol takımı futbolcusu. Hafif yaralılar. İhtiyaç duyulması halinde Kerkük Hastanesi’ne gönderilecekler’’ dedi.

 

Saldırının, zaman ayarlı bir bombanın patlatılması ile gerçekleştirildiğini belirten Şelal Ebdul, otomobilin içerisinde infilak etmemiş havan toplarının olduğunu kaydetti.

 

Olay hakkında Rûdaw’a konuşan Tuzhurmatu Asayiş Müdürü  Faruk Ahmed “Patlatılan otomobil beyaz renkli Der markaydı. Bağdat plakalı otomobil Abbas Restorant’ın önünde patladı’’ şeklinde konuştu.

 

Saldırının gerçekleştiği resterontın Peşmerge Güçleri’nin mevzilerine yakın olduğunu belirten Faruk Ahmed “Ancak fazla kalabalık bir yer değil. Patlamada ölü yok ayrıca yaralıların durumunun ağır olmaması da sevindirici bir durum’’ dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli