Urfa'da bir kan davası daha barışla sonuçlandı

27-06-2021
Rûdaw
Etiketler Urfa Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER) Barış
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa’da husumetli iki aile, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği’nin (TBSDER) girişimiyle barış yemeğinde buluştu. Aileler yemeğin ardından barışın simgesi güvercinleri gökyüzüne bıraktı.

Urfa’da, Düger aşireti Meteri kabilesi ve Pijan aşireti Göçebe ailesi arasında yaşanan kan davası barışla sonuçlandı. 

Aileler ve yakınları, Toplumsal Barışı Sağlama Derneği (TBSDER) Başkanı Dr. Feridun Öncel ve Düger aşireti reisi Abdulkadir Ataş'ın girişimleri sonucu Urfa merkez Haliliye ilçesi Qelecix (Kabahaydar) köyünde kurulan barış sofrasında bir araya geldi.

Barış yemeği için basılan davetiyede, “Şanlıurfa’nın en büyük aşiretlerinden Düger Aşireti Meteri Kabilesi ile Pijan Aşireti (Göçebe) ailesi arasındaki kan davasının barışla sonuçlanması için vereceğimiz barış yemeğine teşrifleriniz bizleri onurlandıracaktır” denildi.

Buluşmada taraflar, Öncel’in öncülüğünde, ellerini üst üste koyarak birleştirdi.

ANKA’nın haberine göre, yemekte konuşan Öncel, şunları söyledi:

“Bize bu birlik ve beraberliği sağlayan Düger aşireti Meteri kabilesi ve Pijan aşiretine bizi kırmadığı için, Mehmet Emin Ateş’e de bütün alilerin efradına teşekkür ediyorum. Barışımız daim ve kabul eylesin inşallah. Diğer husumetlerin çözümüne de inşallah bir vesile olacak. Hepinizden razı olsun. İnşallah böyle bir şey bir daha Müslümanların başına gelmesin. Bundan sonra inşallah hepimize çok daha iyi kulvarda, çok daha güzel kulvarda bir araya gelmeyi cenabı Allah nasip etsin. Şu anda bakın geçmişte kanlı gibi görünen insanlar, bugün yüreklerini, ellerini birleştirdiler. Bundan sonraki inşallah bir kardeş gibi, tek yürek gibi hep beraberce bunu unutup inşallah bundan sonra daha güzel, hayırlı işlere hep beraberce adım atacağız.”

Çok sayıda vatandaşın katıldığı barış töreninde, yemeğin ardından barışı temsil eden beyaz güvercinler uçuruldu.

İki taraf arasında 3 ay önce Urfa merkezde yaşanan kavgada Necdet Keskin hayatını kaybetmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli