Duhok'ta turist sayısı yüzde 30 arttı

Duhok (Rûdaw)- Sıcakların gelmesiyle birlikte Irak’ın orta ve güney kentlerinden turistler serinlemek amaçlı Duhok’un turistik mekânlarına akın ediyor.

 

Kürdistan Bölgesi’nin turizm bölgeleri arasında yerini alan Duhok kenti günlük yaklaşık 5 bin turisti ağırlıyor.

 

IŞİD savaşından çıkan Musullular serinlemek için soluğu Kürdistan Bölgesi’nde alıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Musullu Fazil Muhammet geldiği Aşawa turistik bölgesi hakkında, “Çektiğim fotoğrafları anı olarak saklayacağım. Döndüğümde arkadaşlarıma ve akrabalarıma göstereceğim. Herkese Duhok’a gelmesi için tavsiyede bulunacağım. Çocuklar yüzüyor, yetişkinlerde güzel zaman geçiriyorlar ve hava çok güzel” dedi.

 

Kente akın eden binlerce turist ekonomiye can veriyor. 2019’ün ilk 6 ayında Duhok’a gelen turist sayısı yüzde 30 arttığı belirtiliyor.

 

Duhok’un Aşawa turizm merkezine gelen diğer bir turist ise, “Buranın havası suyu çok güzel, doğal mekânları ve dağları var. En önemlisi istikrarı var, Irak’ın bütün kentlerinden aynı istikrarı görmeyi umuyoruz” diye konuştu.

 

Kente turizm sektörünün hareketlenmesiyle birlikte iş olanakları da arttı. Bölgede 2 bin 500 olan çalışan sayısı yeni sezonla 6 bin 128’e yükseldiği öğrenildi.

 

Aşawa turistik bölgesindeki işletmeciler bu yıl çalışanların sayısını iki kat artırdıklarını dile getirdi.

 

İşsizlik oranının yüzde 12 olduğu kentte bu yıl turizm sektöründeki iş olanaklarıyla birlikte bu oranın alına düşmesi bekleniyor.