Fazıl Mirani: Bağımsızlık kimseye tehdit değil

27-04-2017
Rûdaw
Etiketler Nick Latta İngiltere Referandum KDP
A+ A-

 

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan’da bağımsızlık referandumunun hiçbir taraf ve ülkeye tehdit olmadığını söyledi.

 

Fazıl Mirani, bugün başkent Erbil’de İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Nick Latta ve İngiltere’nin Erbil Konsolosluk görevini vekaleten yürüten Jon Sharb ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Görüşmede Fazıl Mirani, İngiliz heyetine Kürdistan’ın bağımsızlık sürecine ilişkin olarak şunları söyledi:

 

“Referandum, Kürdistan halkının meşru hakkıdır. Hiçbir tarafa karşı değildir ve hiçbir ülkeye de tehdit değildir. Bizler sürekli barış mesajını taşıyanlardanız. Kürdistan’ın her zaman bölgede istikrarlı faktörlerden olduğunu ve olmaya da devam edeceğini bir kez daha vurguluyoruz” 

 

Mirani ayrıca, “Uluslararası topluluk, Kürdistan halkının haklarını anlayacak düzeye gelmiştir. Peşmergenin insanlığın asayişini ve değerlerini savunması karşısında gösterdiği dirayet, fedakarlık ve verdiği kurbanlara saygı duyuyorlar” dedi.

 

 İngiliz Büyükelçi Nick Latta, ülkesinin Peşmerge Güçleri’ne desteğini vurgulayarak askeri desteğin süreceğini belirtti.

 



İngiliz heyet, görüşmede Kürdistan Bölgesi’nde sorunların çözülmesi ve reform girişimlerinin önemine değindi.

 

Bölgede tüm sorunların diyalogla çözülmesi talebinde bulunan heyet, Kürdistan’da istikrarın sürekliliği için tüm siyasi tarafların tek ses olması gerektiğine işaret etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli