ENKS’den Sêmalka açıklaması: Özerk Yönetim geçişlere izin vermiyor!

26-12-2022
Etiketler Sêmalka sınır kapısı PYD ENKS Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS), Rojava Özerk Yönetimi’nin, Sêmalka sınır kapısı üzerinden yöneticilerinin Kürdistan Bölgesi’ne geçmesine izin vermediğini belirtti.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi dün kamuoyu ile paylaştığı açıklamasında Rojava’da Demokratik Birlik Partisi’ni (PYD) suçlayarak ENKS yöneticilerinin Sêmalka sınır kapısından Kürdistan Bölgesi’ne geçmesine izin vermediğini duyurdu.

ENKS açıklamasında “PYD’nin konseyin yöneticileri ve üyelerine geçmesine izin vermeyen ve sayısız engel çıkaran tavrını kınıyoruz” ifadesine yer verdi.

ENKS, Sêmalka-Pêşabur sınır kapısının kendi talepleri üzerine Suriye’de Kürt halkına destek amaçlı açıldığını hatırlattı.

Ayrıca açıklamada sınır kapısı aracılığıyla vatandaşlara insani ve ticari anlamda pek çok faydasının olduğu dile getirilerek kapının Rojava ve Kürdistan Bölgesi arasındaki tek kapı olduğu kaydedildi.

ABD ve Uluslararası Koalisyon’a çağrı

 ENKS ayrıca açıklamasında “sınır kapısının siyasi amaçlarla kullanılmaması” gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca PYD’nin sınır kapısına el koyduğunu belirten ENKS, kendilerinin ve Barış ve Özgürlük Cephesi üyelerinin geçişine izin verilmediğini açıkladı.

ABD’ye de çağrı yapan ENKS, kapının açılması için PYD’ye baskı yapılmasını istedi.

Uluslararası Koalisyon’un da devreye girmesini isteyen ENKS, ihlallerin engellenmesini, kapının herkesin hizmetine girmesini ve siyasi saiklerle kullanılmamasını talep etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli