Kürdistan Adalet Topluluğu: Parlamentoya katılmama kararı aldık

Dün 07:30
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Adalet Topluluğu Ali Bapir Kürdistan Parlamento seçimleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Adalet Topluluğu Başkanı Ali Bapir, Kürdistan Bölgesi altıncı dönem Parlamentosu'na katılmama kararı aldıklarını açıkladı.  Bapir "Biz ve diğer bazı taraflar, bu seçimde Kürdistan Bölgesi dışından birçok usulsüzlük yapıldığına yüzde 100 emin olduk" dedi.      

Kürdistan Adalet Topluluğu Başkanı Ali Bapir, Kürdistan Parlamento seçimlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.  

 Ali Bapir, “Geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesi'nde çok önemli bir süreç olan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'nun altıncı dönem seçimleri gerçekleşti. Ancak ne yazık ki Kürdistan Bölgesi yetkilileri, geçmişte olduğu gibi bir dizi yanlış adımla Kürdistan Bölgesi'ni zayıflatarak hacmini azalttılar” dedi.

Yapılan Parlamento seçimleri nedeniyle Kürdistan Bölgesi üzerinde yeniden birçok soru işareti oluştuğunu anlatan Ali Bapir, “Atılan söz konusu adımlarla halk umutsuzluğa ve karamsarlığa sürüklendi” açıklamasında bulundu.      

“Biz ve diğer bazı taraflar, bu seçimde Kürdistan Bölgesi dışından birçok usulsüzlük yapıldığına yüzde 100 emin olduk” diyen Ali Bapir, “Bu nedenle Kürdistan Adalet Topluluğu olarak Kürdistan Bölgesi Parlamentosu'na katılmama kararı aldık” dedi.   

Kürdistan Adalet Topluluğu'nun geçmişte parlamentoda 7 sandalyeye sahip olduğunu ancak bu seçimde sadece 3 sandalye elde ettiğini ifade eden Ali Bapir, “Hile yapıldığı gerçeğini gördükten sonra, bu üç sandalyenin bizden sonra hangi tarafa gideceği bizim için önemli değil, bizi ilgilendirmiyor. Üzerinde soru işaretleri olan ve hile eli değmiş bir parlamentoyu kendimize layık görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Adalet Topluluğu Başkanı, "Kürdistan Bölgesi'ndeki bu çarpık durumu düzeltmek için" tüm muhalif taraflardan kendileriyle aynı tutumu almalarını ve tek ses olmalarını talep etti.

Ali Bapir, parlamentoya katılmamalarının siyasi faaliyetlerini bırakacakları anlamına gelmediğini, aksine parlamento dışında siyasi, sosyal, eğitim ve hayır işlerine devam edeceklerini vurguladı.

20 Ekim'de yapılan Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimlerinin ilk sonuçlarına göre, Kürdistan Adalet Topluluğu üç sandalye kazandı.    

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

KDP’den seçim sonuçlarına ilişkin yeni açıklama

KDP’den seçim sonuçlarına ilişkin yeni açıklama

KDP, Kürdistan Bölgesi altıncı dönem Parlamentosu seçimlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandığını duyurdu. KDP, “Kürdistan halkının bu güçlü güveni, partimizin sorumluluğunu artırmıştır” ifadesinde bulundu.