Erbil ve Süleymaniye havalimanlarında uçuşlar normale döndü

Erbil (Rûdaw) - Irak, İsrail'den İran’a yapılan saldırılar nedeniyle hava sahasını kapattığını açıklamıştı. Ancak Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uçuşlar normale döndü.

Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm havalimanlarında hava trafiğinin bu sabah itibariyle geçici olarak tamamen durdurulduğunu duyurdu.

Rûdaw’a konuşan Irak Ulaştırma Bakanlığı sözcüsü Meysem es-Safi, saat 09:00 itibariyle tüm uçuşların normale döndüğünü bildirdi.

Erbil Uluslararası Havalimanı Müdürü Ahmed Hoşyar da Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Irak Ulaştırma Bakanlığı'nın ülke hava sahasını uçaklara açma kararıyla Erbil Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar normale döndü” dedi.

Süleymaniye Havalimanında uçuşlar normale döndü

Öte yandan Süleymaniye Havalimanında da uçuşların normal periyoda göre başladığı öğrenildi.

Irak hükümeti, İsrail’in Suriye ve İran’a yönelik dün akşam başlattığı saldırıların ardından tedbir amacıyla hava sahasını sivil uçuşlara kapatmıştı.

Irak Ulaştırma Bakanlığı medya ofisi tarafından yapılan açıklamada, “Bölgesel gerginlikler nedeniyle, Irak hava sahasında sivil havacılığın güvenliğini korumak amacıyla Irak hava trafiği bir sonraki duyuruya kadar askıya alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Havalimanları ve Hava Seyrüsefer Yönetimi Genel Şirketi, Irak havaalanlarına gelen yolcuların ve Irak hava sahasını geçen uçakların güvenliğini korumak amacıyla, Irak hava sahasını kademeli olarak gelen, giden ve transit geçen uçaklardan temizlemeye başladı" denildi.