Kürdistan’da sel; damlar çöktü yollar kapandı

26-10-2018
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Yağmur Süleymaniye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nde etkili olan yağışlar, Süleymaniye’nin Pişder kasabasında 17 evin yıkılmasına neden oldu. Öete yandan selden dolayı  Hakkari- Van Karayolu'nun 20'inci kilometresindeki Çanaklı Köyü yakınında meydana gelen heyelan nedeniyle karayolu ulaşıma kapandı.

 

Süleymaniye’de yağmur ve sel etkili oldu

 

Süleymaniye’nin Raperin İlçesi Polis Müdürlüğü, ilçe genelinde etkili olan yağışlar nedeniyle Pişder kasabasına bağlı Kırkana köyünde 17 evin damının çöktüğünü ve pick up marka bir aracında sele kapıldığını açıkladı.

 

Yağmur nedeniyle Birede, Pişt Aşan, Betkuri ve Sinemok köylerini birbirine bağlayan köprünün yıkıldığı bilgisine yer verilen açıklamada polis güçlerinin burada yaşayan köylülerin yardımına koştuğu belirtildi.

 

Erbil’de sel köylerle bağlantıyı kopardı

 

Özellikle dağlık kesimlerde etkisini gösteren yağışlar nedeniyle Erbil’in Çoman ilçesine bağlı 14 köyün ilçe merkezi ile bağlantısı bir süreliğine koptu.

 

Erbil Trafik Müdürlüğü ise, yağmur nedeniyle Erbil-Mahur yolu üzerinde bulunan elektrik direklerinden birinin yola düştüğünü ve bu nedenle yolun tek yönlü ulaşıma kapandığını açıkladı.

 

Trafik Müdürlüğü vatandaşları yolculuk konusunda uyararak, mecbur kalmadıkları takdirde bu hattı kullanmamalarını tavsiye etti.

 

Hakkari ve Şemdinli'de sel ve heyelan karayolunu kapattı

 

Öte yandan Hakkari ve ilçelerinde etkili olan sağnak yağmur sele dönüştü.

 

Hakkari- Van Karayolu'nun 20'inci kilometresindeki Çanaklı Köyü yakınında meydana gelen heyelan nedeniyle karayolu ulaşıma kapanırken, onlarca araç yolda mahsur kaldı. Araçlarda bulunan yolcuların bazıları heyelanlı bölgeden yayan olarak karşı tarafa geçmeye çalıştı.

 

Şemdinli ile Derecik (Rûbarok) Beldesi arasındaki karayolunda meydana gelen selden dolayı bir köprü kısmen çöktü. Ulaşıma kapanan yolda kalan sürücüler zor anlar yaşadı.

 

Karayolları ekipleri, sel ve heyelandan dolayı kapanan karayollarını açmak için yoğun bir çalışma yürüttü. Çalışmanın ardından her iki yol yeniden ulaşıma açıldı.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli