T-KDP ve PAKURD: Üzgünüz

Haber Merkezi – Kürt partileri T-KDP ve PAKURD, dün geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir için başsağlığı mesajı yayımladı.

 

Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nden (T-KDP) yapılan yazılı açıklamada, “Demokrasi ve özgürlük mücadelesine gönül veren Demir’in vefatı, Kürt siyaseti için önemli bir kayıptır” denildi.

 

T-KDP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

 

“Bizleri derin üzüntüye sevkeden bu dava adamının mücadele etiği yolda birçok bedel ödenmiştir. Bu bedelin son halkasına Fehmi Demir’in vefatı da eklenmiştir. Kürt ve Kürdistan mücadelesine gönül verenler, Fehmi yoldaşın bıraktığı bayrağı daha ileriye taşımak için mücadele edecektir.”

 

T-KDP, Fehmi Demir’in acı kaybı nedeniyle HAK-PAR yönetimine, mücadele arkadaşlarına ve ailesine başsağlığı diledi.

 

Partiya Kürdistani (PAKURD) Dönem Sözcüsü İbrahim Halil Baran’ın imzasıyla yayımlanan mesajda ise, Fehmi Demir için şunlar belirtildi:

 

“Ömrünün uzun yıllarını Kürtler’in hak, hukuk, özgürlük ve demokrasi mücadelesine adamış bu yiğit ve vatansever dostumuza rahmet, aziz Kürdistan milleti, dava arkadaşları ve kıymetli ailesine başsağlığı, sabır ve metanet diliyoruz.”